• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 07 jul 2023

Innovatieve inzichten tijdens kennissessie over functiesplitsing in warmtepompinstallatie

Vorige week hebben onze themahouders Henry Kasper en Zeb Bergsma samen met Team Duurzaam Installeren, Van Dorp en ROVC Technische Opleidingen Ede een kennissessie over functiesplitsing georganiseerd.

Met functiesplitsing worden werkzaamheden opgesplitst in bijvoorbeeld junior en senior taken waardoor het goede mogelijkheden biedt om monteurs effectiever in te zetten. Hierdoor kunnen er meer (hybride) warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit is helemaal in de lijn van de ambitie van TDI: op naar 500 warmtepompen per dag.

Opsplitsen van werkzaamheden

Tijdens de kennissessie werd besproken wat de ervaringen zijn met functiesplitsing en werden kansen in kaart gebracht. Henry: “Er wordt vaak vooral gedacht aan de mogelijkheden die het biedt om nieuw personeel te werven en loopbaanpaden te creëren. Maar het is het daadwerkelijk opsplitsen van werkzaamheden dat meer aandacht verdient. Hierbij wordt de vakman meer op z’n expertise ingezet en worden andere zaken meer opgepakt door een junior of medior. Daarmee kunnen we in de toekomst een deel van de puzzel oplossen van het tekort aan vakmensen. Reden waarom we in het installatietraject van warmtepompen de deskundigheid van het installatieproces nadrukkelijk gekoppeld hebben aan deskundigheid rondom personeel en organisatie en leven lang leren.”

Beide themahouders waren erg content over de kennissessie. Zeb: “Mooi om te zien hoe bedrijven samen werken aan het versnellen van het installatieproces.”

Wil je meer weten over Team Duurzaam Installeren? Neem dan contact op met Henry!

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur