Samen Slim Aanpakken

Mensen Maken de Transitie is een samenwerkingsverband van acht landelijke partijen die de energietransitie uitvoeren.

Wij vertegenwoordigen bouwbedrijven, installateurs, netbeheerders, en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Onze missie is een duurzame gebouwde omgeving. Hoe? Door samen te werken, te leren en te innoveren en daardoor de uitvoering van de energietransitie te versnellen.

Waar ligt onze focus?

Volgens het Klimaatakkoord moeten we in Nederland 1,5 miljoen woningen in 2030 verduurzaamd hebben. Een enorme klus, zeker gezien het tekort aan technici in Nederland. Daarom moeten we versnellen. Onze focus ligt daarbij bij de uitvoerende werkzaamheden die plaatsvinden in de gebouwde omgeving.

In de praktijk halen we ervaringen op die (nog) verbetering nodig hebben of juist supergoed blijken te werken. We noemen ze ‘leerpunten’. Je vindt ze terug in de leerpuntenlijst. Samen met andere organisaties of energietransitieprogramma’s werken we aan het verbeteren van deze leerpunten of we schalen ze op naar landelijk niveau. Dat doen we via een kort cyclische werkwijze: stap voor stap. Zo leren we met elkaar door te doen. Dat heet samen slim aanpakken.

Wat zijn onze thema’s?

We richten ons op 3 thema’s:

1. Meer technici: passende opleidingsmogelijkheden voor om- en bijscholen van vakmensen realiseren.

2. Ketensamenwerking: een effectievere samenwerking van uitvoerende partijen verwezenlijken.

3. Technologische innovatie: het uitvoerende werk aan de hand van technologische innovaties vereenvoudigen of versnellen.

Hoe kan je zien waar we mee bezig zijn?

We vinden het belangrijk om transparant te zijn in wat we doen en organiseren daarom ieder kwartaal een online demo. In een uur vertellen we wat we hebben gedaan, gaan doen, en stellen we ook hulpvragen. Wil je aanwezig zijn tijdens een demo? Stuur ons een mail!

Daarnaast leren wij ook graag van jouw leerpunten en best practices. Daarom nodigen we je uit die met ons te delen. Neem gerust contact met ons op, ook wanneer je een vraag hebt of gebruik wilt maken van onze tools.

P.S. Mocht je de video met ondertiteling willen zien, klik dan op het logo van YouTube rechtsonderin.