• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 26 sep 2023

Teamdag op locatie: MMT op bezoek bij De Marke en Takkenkamp

Het operationeel team van MMT kwam onlangs samen voor een inspirerende teamdag op locatie. De dag bestond uit twee bezoeken aan vooraanstaande organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid en innovatie.

Ons team kreeg de kans om waardevolle inzichten op te doen en te reflecteren op de overeenkomsten en verschillen tussen onze eigen werkzaamheden en die van de bezochte locaties.

Eerste bezoek: Agro-innovatiecentrum De Marke

Het eerste bezoek bracht ons naar Agro-innovatiecentrum De Marke, een melkveeproefbedrijf dat zich toelegt op wetenschappelijk landbouwkundig onderzoek. De Marke is een plek waar boeren en diverse partners samenwerken aan kringlooplandbouw, natuurinclusieve en klimaatbestendige landbouw en precisielandbouw. De bevlogen melkveehouder en onderzoeker Robin Walvoort leidde ons rond en deelde zijn kennis en inzichten.

Er werden opvallende overeenkomsten tussen De Marke en MMT ontdekt, zoals het belang van duurzaamheid en samenwerking, het betrekken van belanghebbenden bij besluitvorming, het detecteren en opschalen van innovaties en streven naar efficiëntieverbetering.

Daarnaast leerden we van De Marke over interdisciplinaire samenwerking, effectieve stakeholderbetrokkenheid, het opschalen van duurzame praktijken, efficiëntieverbetering en het vinden van synergie tussen sectoren.

Tweede Bezoek: Takkenkamp

Het tweede bezoek bracht ons naar Takkenkamp, een bedrijf dat al 80 jaar actief is en zich heeft ontwikkeld tot een vooraanstaande speler op het gebied van isolatie. Tijdens het bezoek vertelde senior adviseur Marcel van Haren onder andere over biobased toepassingen voor de bouw en het potentieel van vlas als isolatiemateriaal.

De teamdag bood ons niet alleen waardevolle inzichten in duurzame innovaties, maar ook de gelegenheid om te reflecteren op onze eigen doelstellingen en werkwijzen. We vertrokken geïnspireerd en gemotiveerd om ons werk in de energietransitie van de gebouwde omgeving verder te bevorderen.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur