• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 27 jun 2023

Samenwerken en innoveren: TDI heeft succesvolle eerste samenwerkdag

De eerste samenwerkdag van Team Duurzaam Installeren Foundation zit erop! En (uiteraard) was onze themahouder Henry Kasper erbij. Deze keer om samen met Pieter van der Hauw van Feenstra een open sessie over samen werken en samen innoveren te geven.

De samenwerkdag wordt gebruikt om resultaten uit deelprojecten te bediscussiëren en elkaar te helpen als iemand ergens vastloopt. Het hoofdonderwerp van de dag was TDI500, het project dat samen met TNO is opgezet en een MOOI-subsidie kreeg.

Doel TDI500

Het doel van TDI500 is maar liefst 500 installaties van (hybride) warmtepompen per dag plaatsen. In het programma wordt er gekeken hoe de installatie van (hybride) warmtepompen sneller, goedkoper en tegen een gegarandeerde kwaliteit gerealiseerd kan worden.

‘Wij denken in doen’

Henry en Pieter grepen tijdens hun open sessie terug op de ervaringen die ze zelf hebben opgedaan met innoveren binnen TDI. Henry: “Samen zochten we vervolgens naar antwoorden voor vragen als ‘hoe zorg ik voor een goede 0-meting’, ‘hoe stimuleer je actieve deelname van de werkvloer bij innovatietrajecten’ en ‘hoe zorg je ervoor dat geslaagde innovaties ook daadwerkelijk worden gebruikt in de uitvoering?’. Het was een geslaagde sessie, waar we mooie stappen hebben gezet. Want, zoals voorzitter Richard Verbree ook zegt, wij denken in doen,” aldus Henry.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Henry.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur