• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 10 nov 2023

Martha en Christiaan vertegenwoordigen MMT bij Groot Techniek Debat van Techniek Nederland

Onze directeur Martha van den Hengel en themahouder Christiaan Oosterhof waren op 8 november te gast bij het Grote Techniek Debat dat Techniek Nederland organiseerde in de opleidingslocatie TechnoHUB in Woerden.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gingen Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA), Derk Boswijk (CDA), Mona Keijzer (BBB BoerBurgerBeweging), Tjebbe van Oostenbruggen (Nieuw Sociaal Contract) en Silvio Erkens (VVD), en met elkaar en met de technieksector in debat over de enorme maatschappelijke (technische) opgave die er ligt. De thema’s waarover gesproken werd waren de energierekening, isoleren, salderingsregeling van zonnepanelen, verplichten van (hybride) warmtepompen, de krapte op de technische arbeidsmarkt en de regelgeving rondom milieuzones, de invoering van zero-emissiezones en de beschikbare laadinfrastructuur.

Energietransitie is van iedereen

Christiaan: “Belangrijke onderwerpen voor een stevig debat en precies die waar de themahouders van MMT elke dag aan werken. Deze middag wees wederom uit dat de energietransitie van iedereen is en dat we moeten samenwerken om dit een succes te maken. Ook na 22 november. Dank voor de organisatie en uitnodiging, Techniek Nederland!”

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur