• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 28 nov 2023

Inzichten delen en grenzen verleggen op het FullyCharged LIVE event

Eind november nam onze themahouder Naima Kassem deel aan een panel op het FullyCharged LIVE event in de RAI Amsterdam. Samen met de andere panelleden boog ze zich over de vraag: ‘Nu Tesla en China de energietransitie versnellen, is de EU zich bewust geworden van de bedreiging die de energietransitie vormt. Moet ze kansen grijpen of industrieën beschermen?’

Onder leiding van Robert Llewellyn, oprichter van de Fully Charged Show, beantwoordde Naïma onder andere de vraag welke uitdagingen er in Nederland worden ervaren als het gaat om het realiseren van de laadinfrastructuur. Naïma: “Knelpunten bij het realiseren van laadinfrastructuur zijn onder andere netcongestie, personeelstekort en eisen aan stikstof uitstoot”. Verder werd er onder andere gesproken over de inhaalslag die we moeten maken op het gebied van batterijontwikkeling, flexibele wetgeving, en hoe slimme netbeheerstrategieën de sleutels tot het benutten van kansen voor elektrisch vervoer zijn.

Aanpak Noorwegen

Naïma was zeer te spreken over het evenement. “Het is zo inspirerend om vakbekwame mensen te ontmoeten, internationale inzichten op te doen en deze te benutten voor een duurzamer Nederland.” Zo was ze zeer onder de indruk van het verhaal van de visionaire Christina Bu van de Norsk elbilforening (Norwegian EV Association). “Noorwegen’s slimme aanpak in elektrisch vervoer toont een krachtige strategie: belast fossiele auto’s zwaarder en subsidieer elektrisch vervoer. Zo kan je de burger met een kleine portemonnee ontzien.” Daarnaast verplicht Noorse nieuwbouw de aanleg van laadinfrastructuur, wat niet alleen kostenefficiënt is, maar het bespaart ook aanzienlijke arbeidscapaciteit, waardoor er meer laadinfra gerealiseerd wordt.

“Al met al was het een fantastische middag, waar één ding me nog duidelijker is geworden: laten we evolueren, niet achterblijven!” aldus Naïma.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Serena.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur