• Nieuws
  • Ketensamenwerking
  • 21 okt 2021

Webber de podcast

Werk jij samen met partijen in wijken, buurten en projecten? Zit jij midden in de energietransitie? Ben jij bezig met veranderingen in het systeem en ervaar je dat dat niet altijd even makkelijk is? Loop jij tegen knelpunten aan die je creatief probeert op te lossen? Wil jij een wezenlijk bijdrage leveren aan deze opgave? Goed nieuws, deze podcast is voor jou!

In Webber de podcast gaan we in gesprek met sleutelpersonen in de energietransitie. Wij geven wij de professional die werkt aan de energietransitie graag een stem. Wij willen jou als luisteraar inspireren met hun aanpak. Maar wellicht herken je ook frustraties of situaties. Want uiteindelijk zitten we allemaal met dezelfde opgave. We mogen van elkaar leren.

Podcastreeks
In de energietransitie is een nieuwe rol zichtbaar geworden; de rol van de Webber. Webbers veranderen de hele organisatie van de energietransitie en weten ze daarmee mensen in beweging te krijgen. Het zijn sleutelfiguren in de gebouwde omgeving, die de transitie helpen te versnellen. Webbers bouwen samen aan een groot netwerk waarin samenwerken, leren en innoveren centraal staan. Met als doel de klimaatdoelstellingen te behalen. Om die vaardigheden samen verder te ontwikkelen brengen we deze podcast uit, om in gesprek met sleutelfiguren te horen hoe zij dat concreet aanpakken.

Jetske Thielen gaat dit gesprek met ze aan. Ze probeert te achterhalen wat hen drijft, hoe zij systeemveranderingen aanpakken en waar ze tegenaan lopen. Ze gaat met gasten in gesprek over duurzaamheid en hoe je verandering organiseert en welke persoonlijke leiderschapslessen zij hebben geleerd. Ook krijg je concrete tips om deze reis ook succesvol af te leggen.

We starten de podcastreeks met drie interviews met drie verschillende Webbers: Jan Oosting, Pauline van der Vorm en Janneke de Cort. Zij zijn ervaren Webbers die hun werk nét even anders aanvliegen. Professionals die de energietransitie op een nieuwe manier organiseren. Samenwerken, samen leren en innoveren is het uitgangspunt.

“Webbers bouwen samen aan een groot netwerk waarin samenwerken, leren en innoveren centraal staan”

Webber-community
In 2020 is de Webber community gestart waarin Webbers samen werken vanuit de energietransitie in de gebouwde omgeving, elkaar opzoeken en ervaringen uitwisselen. Vanuit deze community hebben we een handreiking uitgegeven vol tips en ervaringen. De community wordt ondersteund door TKI Urban Energy en Mensen Maken de Transitie.

Herken jij jezelf in de Webbers of ben je nieuwsgierig? Luister dan naar de Webber de podcast en sluit je aan bij de Webber-community.

Geplaatst door

Geplaatst door

Serena Scholte

Themahouder Ketensamenwerking