• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 01 mei 2023

MMT bij Dag van het Uitvoeringsoverleg

Op woensdag 26 april vond de Dag van het Uitvoeringsoverleg plaats. Onze directeur Martha van den Hengel en themahouder Henry Kasper waren uitgenodigd.

Samen met Sjoerd Klijn Velderman van Verbouwstromen gaven ze een presentatie over het belang van ons werk in de versnelling van de uitvoering waarbij ze voorbeelden gaven. Zo vertelde Henry over de Isolatiecoaltie waar bedrijven samen versnellingsopgaves aanpakken zoals de opschaling van isolatieglas en verbeterde boorpatronen voor spouwmuurisolatie.

Vervolgens luisterden de bezoekers van de sessie, zo’n twaalf mensen van onder andere VNG, Natuur & Milieu en Vereniging Eigen Huis naar een uitgelicht leerpunt waarvan Sjoerd en Henry zeiden: dit gaan we bereiken. Henry voerde aan dat Team Duurzaam Installeren volgend jaar al twee keer zo snel hybride warmtepompen installeert. Tijdens de sessie mocht iedereen aangeven waarom het niet zou lukken, waarna een gesprek volgde over wat iedereen vanuit hun organisatie kan doen om het wel te laten lukken.

Henry: “Het was mooi om te horen hoe enthousiast en doelgericht iedereen is om de versnelling van de energietransitie in de gebouwde omgeving te laten slagen”.

Wil je meer weten over de Isolatiecoalitie of Team Duurzaam installeren? Neem dan contact op met Henry.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur