• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 05 nov 2023

Samen aan de Slag: concrete stappen voor het verzwaren van energienetwerken

Eind oktober was onze themahouder Christiaan Oosterhof aanwezig bij de tweede strategische bijeenkomst ‘Samen aan de Slag’.

Wederom verzamelden de netwerkbedrijven en leden van Bouwend Nederland en Techniek Nederland zich, deze keer bij Stedin, om de enorme opgave van het verzwaren van het laagspannings- en middenspanningsnet te bespreken. Christiaan: “Samen hebben we goed bekeken wat we allemaal moeten doen om verder op te schalen en verder te versnellen. Vervolgens gaf Paul Langereis van Westland Infra een eerste inzicht in het investeringsplan van de netwerkbedrijven om al dit werk uit te kunnen voeren.”

Realisatie van de opgave

In carrouselrondes bespraken de aanwezigen de verschillende initiatieven die bijdragen aan de realisatie van de opgave. “Dat zijn echt concrete initiatieven, zoals ‘Klant Sluit Zichzelf Aan’, het vergroten van de capaciteit van de werkverantwoordelijke (WV’ers), werken en denken in bouwteams, het opschalen van de productiekaravaan laagspanning en zero-emissie. Het was tof om te zien dat iedereen naar huis ging met inspiratie om hun initiatieven nog verder te verbeteren. Ik kijk uit naar onze volgende bijeenkomst,” aldus Christiaan.

Voor meer informatie hierover, kun je contact opnemen met Christiaan.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur