• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 22 mei 2023

MMT bij strategische startbijeenkomst ‘Samen Aan De Slag’ 

Op maandag 15 mei kwamen netwerkbedrijven en aannemers bijeen met als grote vraag: wat hebben we samen te doen om de bijdrage aan de energietransitie verder te verbeteren?

De opgave op het elektranetwerk is de komende jaren enorm en blijft stijgen. Daarom moeten onze hoog-, midden- en laagspanningsnetten flink worden uitgebreid en verzwaard. Maar omdat de bestaande patronen, afspraken en samenwerkingsvormen niet afdoende zijn, zullen we onze processen moeten versimpelen en verbeteren. Daarnaast moeten we beter samenwerken en efficiënter realiseren.

Beter, effectiever en efficiënter

De partijen wisten zich op veel verschillende initiatieven te vinden. Zaken die aan bod kwamen waren onder andere het versnellen en beter implementeren van de innovatieve werkwijze uit de markt en het binden van meer arbeidspotentieel aan onze sector. Natuurlijk werd er ook besproken wat er nodig is om de samenwerking beter, effectiever een efficiënter te maken. Dit alles met de focus op het operationele proces.

Samen aan de slag

Binnen MMT werken Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Netbeheer Nederland samen om te leren hoe we versnelling van de energietransitie kunnen voorgeven en de realisatie te versnellen. Met de lijst aan de verbeteracties kunnen we samen aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

Concrete actiepunten definiëren

Onze themahouder Christiaan was bij de bijeenkomst aanwezig. Hij is meer dan tevreden over de uitkomsten: “Het is gelukt om op een aantal punten hele concrete actiepunten en actie-eigenaren te definiëren. We weten waar we mee door kunnen om onze samenwerking echt te verbeteren en dat is heel gaaf.” Hij wil vooral zijn collega en mede-themahouder Naima Kassem, Nikki Nicolai en Harold Lever van Bouwend Nederland en Michel Wijbrands van Techniek Nederland bedanken voor de goede samenwerking. “Het was top om dit samen te organiseren. Ik heb zin om met het vervolgstappen aan de slag te gaan.”

Harold Lever: “Ik vond het geweldig. Mooi om te zien dat we zoveel delen, mooie initiatieven hebben en elkaar inspireren om nieuwe stappen te zetten in samenwerking.”

Wil je meer weten over de opgave op het elektranetwerk? Neem dan contact op met Christiaan.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur