• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 17 apr 2019

Zo maken mensen de transitie

Mooi, zo’n intentieovereenkomst en een visie over hoe de uitvoering van de energietransitie er uit kan komen te zien. Maar hoe gaat Mensen Maken de Transitie die beelden waar te maken? Onze aanpak en manier van werken, is vastgelegd in een plan van aanpak.

Kort samengevat komt de werkwijze van Mensen Maken de Transitie op het volgende neer.

• Signaleren: we inventariseren actief successen, belemmeringen, oplossingen, innovaties en ideeën uit de wijkaanpak.
• Verbinden: we leggen verbindingen tussen relevante partijen om successen en/of belemmeringen te agenderen bij de verantwoordelijke organisaties.
• Opschalen: we ontsluiten de hierboven beschreven oplossingsrichtingen voor andere partijen in de uitvoering, zodat zij hun werk slimmer en sneller kunnen uitvoeren.

Samen slim aanpakken

Met onze aanpak willen we bijdragen aan de uitdaging van de energietransitie en bestaande initiatieven verbinden, daarom doen we dit met een klein operationeel team. Ieder kwartaal bepalen we welke knelpunten onze extra aandacht heeft. Maar ook welke successen kunnen worden gedeeld via een kennisstructuur.

“De enig mogelijke aanpak is een wendbare.”

Niemand weet precies hoe we de energietransitie gaan uitvoeren en hoe het werk, en misschien zelfs de wereld, er in 2050 uitziet. De enige mogelijke aanpak is dus een wendbare. Zo willen we het elke keer een beetje beter dus. Samen slim aanpakken.

Geplaatst door

Geplaatst door

Martha van den Hengel

Voorzitter Mensen Maken de Transitie