05 okt 2023
  • Agenda
  • Mensen maken de transitie

Webinar #1 warmtetour 2023: Energietransitie! #Hoe dan?

#1 op donderdagmiddag 5 oktober van 13.00-15.00 uur online

Op donderdagmiddag 5 oktober 2023 organiseren Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de eerste webinar van vier van de Warmtetour 2023.

De Warmtetour bestaat uit vier webinars waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten delen. Je krijgt handvatten en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van de energietransitie. Je kunt je voor iedere bijeenkomst apart opgeven.

Webinar #1: Gasloos in de gestapelde bouw: Hoe dan?
Niet in alle wijken wordt een groot warmtenet aangelegd. In eengezinswoningen wordt dan voor een (hybride) warmtepomp of een andere duurzame installatie gekozen. Maar voor meergezinswoningen en gestapelde bouw zijn individuele installaties vaak niet zo’n logische keuze.

Hoe kunnen woningcorporaties complexen met gestapelde woningen toch gasloos maken? Welke warmteconcepten kunnen dan worden toegepast? En wat betekent dit voor de haalbaarheid en kosten? Er worden praktijkvoorbeelden gedeeld en ervaringen van kleinschalige warmtenetten op blokniveau en stilgestaan bij geleerde lessen.

Voor meer informatie en aanmelden, check de website.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur

AGENDA

  • 05 oktober 2023
  • Mensen maken de transitie
  • 05 oktober 2023
  • Mensen maken de transitie

Webinar Kansen om te versnellen lokale warmtetransitie

Webinar kansen om te versnellen lokale warmtetransitie