05 okt 2023
  • Agenda
  • Mensen maken de transitie

Webinar kansen om te versnellen lokale warmtetransitie

Op donderdag 5 oktober van 10:00 – 11:30 uur online

Op donderdag 5 oktober organiseert het Nationale Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) een webinar over kansen om te versnellen in de lokale warmtetransitie.

In het voorjaar van 2023 hebben de accounthouders van NPLW alle gemeenten bezocht en 320 ambtenaren gesproken. Dat heeft een goed (kwalitatief) beeld opgeleverd waar gemeenten staan in de lokale warmtetransitie en welke ondersteuningsbehoefte er is.

Het Nationaal Klimaat Platform (NKP) leverde in juni het eerste signalenrapport op ‘Daadkracht en Draagvlak’. Met drie signalen: maatschappelijke initiatieven worden onvoldoende op waarde geschat, nog niet iedereen kan meedoen en ondernemers vragen om perspectief en een consistent beleid.

In dit Webinar bespreekt Maureen van Eijk, directeur NPLW met voorzitter Kees Vendrik van NKP de resultaten van de onderzoeken. Samen met vertegenwoordigers van Ministerie van EZK en BZK gaan zij in gesprek over de kansen die zij zien om de lokale warmtetransitie te versnellen, waarom regie pakken belangrijk is en hoe NPLW en het Rijk gemeenten daarbij gaan ondersteunen.

Voor wie: (lokale) overheden en organisaties partijen actief in de warmte transitie

Voor meer informatie en aanmelden, check de website.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur

AGENDA

  • 05 oktober 2023
  • Mensen maken de transitie
  • 05 oktober 2023
  • Mensen maken de transitie

Webinar Kansen om te versnellen lokale warmtetransitie

Webinar kansen om te versnellen lokale warmtetransitie