• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 29 jun 2023

Kwartetten met je team: inspirerende sprint en ludieke retro

Deze week was het weer tijd voor onze driemaandelijkse sprint, een belangrijk onderdeel van onze Agile werkwijze. Tijdens de sprint vertelt elk teamlid welke taken ze in de komende periode willen voltooien. Altijd inspirerend en interessant om te weten wat onze collega’s in petto hebben!

Elke sprint wordt afgesloten met een retro, waarin we samen terugblikken op de afgelopen periode en prestaties bespreken waar we trots op zijn of zaken die juist verbetering nodig hebben.

Ludieke retro

De retro is altijd een verrassing. Niet alleen omdat we van ieder teamlid de verhalen en ervaringen van de afgelopen periode te horen krijgen. Maar ook omdat er steeds een ander teamlid verantwoordelijk is voor hoe we die verhalen gaan delen. De ene retro is daardoor nog ludieker dan de andere.

Teamkwartet

Deze keer was het de beurt aan van onze directeur Martha, die het idee had om een potje te kwartetten! Let wel: met een zelfgemaakt teamkwartet waarbij ieder teamlid een set van vier kaarten maakte met zijn of haar mijlpalen en verbeterpunten. Toen kon het spel beginnen.

Telkens wanneer iemand een set compleet had, deelden ze het verhaal achter de punten op de kaarten. Een mooie manier om elkaars verhaal te horen. En alsof dat nog niet genoeg was, werden we ook nog getrakteerd op een ijsje! We zijn nu al benieuwd hoe de retro er over drie maanden uit zal zien…

Wil je meer weten over onze manier van werken? Neem dan contact op met ons.

Geplaatst door

Geplaatst door

Marlies van Exter

Communicatieadviseur