• Nieuws
  • Mensen maken de transitie
  • 02 dec 2020

Bouw is angst van concurreren voorbij en gaat samenwerken om huizen te verduurzamen

De verduurzaming van de bestaande woningbouw gaat nog steeds veel te langzaam. Daarom lanceert een brede coalitie in de bouw- en technieksector een nieuw programma om versnelling teweeg te brengen. “We willen dilemma’s van alle dag met elkaar delen en daarvan leren.”

Het idee is dat meer samenwerking, scholing en slimmere processen het complexe vraagstuk makkelijker moeten maken. Uitwisseling van ervaringen is daarom een essentieel onderdeel van het plan. “Er is nu nog te weinig dialoog met elkaar”, legt Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, een van de initiatiefnemers, uit. “Er zijn veel kleine zaken waar we in de praktijk tegenaanlopen en waar we oplossingen voor moeten vinden. Door die oplossingen te delen met elkaar kun je grote slagen maken.”

Het initiatief wordt daarom breed ondersteund. Naast Techniek Nederland investeren ook Bouwend Nederland, Netbeheer Nederland en het ministerie van BZK flink in het programma. Bovendien wordt er samengewerkt met scholenkoepels als de MBO Raad. “Zo kunnen we nieuwe kennis direct vertalen naar het onderwijs”, vertelt Terpstra in een interview.

Lees meer 

“Zo kunnen we nieuwe kennis direct vertalen naar het onderwijs.”

Geplaatst door

Geplaatst door

Martha van den Hengel

Voorzitter Mensen Maken de Transitie